SEO-analyse: hierna ga je pas écht scoren in Google!

SEO-analyse: hét vertrekpunt voor online succes

Deze analyse geeft antwoord op vragen als:

  1. Hoe kan mijn website beter gaan scoren?
  2. Belemmert de techniek betere prestaties?
  3. Waarom wordt mijn website niet getoond in de lokale zoekresultaten?

     

Een SEO-analyse of audit geeft antwoord op die vragen. De analyse traceert de zwakke punten van de website en maakt duidelijk op welk terrein (content, techniek of autoriteit) er verbetering nodig is om hoger te gaan scoren in de zoekresultaten! 

SEO is een onmisbaar onderdeel van online marketing. Is de on-page SEO niet in orde dan heeft dat een drukkend effect op het succes van andere online marketingactiviteiten. Voorkom teleurstelling en laat  door een SEO-specialist een uitgebreide website-audit uitvoeren!

De SEO-analyse omvat een:

Wil je écht gaan scoren in Google?
Vraag direct om een offerte voor een SEO analyse

Je e-mailgegevens worden niet met derden gedeeld en ga je niet met commerci√ęle mails bestoken.¬†

Frank Lenaers
Frank LenaersDirecteur Nefratech EDM-Center
Lees verder
Joque Communication heeft onze eerst een volledige SEO-analyse van de oude website uitgevoerd en daarna zijn we die 'pijnpunten' gaan verbeteren. In 6 maanden tijd steeg het aantal bezoekers met 225%!
Angeline Mette
Angeline MetteGroenvisie Mette
Lees verder
Onlangs heeft Joke een gedetailleerde SEO-analyse uitgevoerd en gericht advies uitgebracht. Dit geeft zo'n inzicht! Nu weet ik exact wat ik moet gaan aanpakken om beter te gaan scoren in Google.
Bart en Nicole Zentjens
Bart en Nicole ZentjensLEVEL2 Traprenovatie
Lees verder
De SEO analyze gaf ons veel inzicht in de verbeterpunten van onze website. De analyse was direct een handig stappenplan om mee aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie. Een jaar later scoren wij op 49 zoektermen in de top-3 van Google en dat levert ons nu 500% meer websitebezoekers op!
Previous
Next

SUCCESVOL AAN DE SLAG MET ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE?

De eerste stap is een SEO-analyse!

Met een diepgaande website-analyse, inclusief technische analyse,, worden de redenen zichtbaar waarom je website niet goed rankt. Hoe langer een website bestaat hoe meer er op SEO-gebied mis kan gaan. 

Nadat alle correcties zijn uitgevoerd ga je de prestaties monitoren via een optioneel SEO-abonnement. Zo worden de resultaten van de inspanningen in zoekmachineoptimalisatie voor je zichtbaar. De data laten maandelijks zien waar er nog verder geoptimaliseerd kan worden. Zo wordt het SEO-traject succesvol.

Wat is het verschil tussen een gratis SEO check en een SEO-analyse?

  • De¬†SEO quick scan is gratis en toont de zoekwoorden waar je website nu op scoort. Met de SEO-scan krijg je een globaal beeld van de scoringskracht van jouw website in de zoekmachines, zoals Google. Daarbij worden verbeterpunten en kansen in grote lijnen zichtbaar. Voor de uitgebreidere SEO-scan++ betaal je ‚ā¨ 175,00 ex. BTW.
  • SEO-analyses gaan veel dieper en geven inzicht in de SEO-prestaties van het domein √©n per webpagina. Geanalyseerd worden:¬†techniek, content en autoriteit. Een SEO-audit is niet te vergelijken met een gratis SEO quick scan of de SEO-scan++! Jouw website wordt grondig onderzocht en alle verbeterpunten worden exact¬† gespecificeerd. De betere SEO-specialisten voeren ook een technische analyse uit.
    Na de audit weet je exact welk onderdeel je moet gaan optimaliseren √©n waarom.¬†Het SEO-onderzoek resulteert in een stappenplan. Zo’n website analyse vraagt om veel inzicht, kennis en kost tijd en geld. Voor aanvang krijg je een offerte.¬†

Welke website-onderdelen worden onderzocht?

De rankings¬†van websitepagina’s op zoekwoorden die voor jouw bedrijf cruciaal zijn.

Zoekwoorden met potentie: welke kansrijke steekwoorden worden nog niet gebruikt?

Onderzoek van de online concurrentie geeft inzicht in hoe jij ze kunt verslaan.

Websiteteksten: adviezen om SEO-teksten te (her)schrijven, opdat content beter gaat scoren.

Analyseren data van Google Search Console en Google Analytics

Meta tags en meta descriptions: de title-tags en meta-omschrijvingen worden gecontroleerd. 

XML-sitemap: is deze goed gestructureerd en makkelijke te crawlen en indexeren door alle zoekmachines? 

De robots.txt: kunnen alle robots – zoals Google-bot – alle websitepagina’s goed crawlen?¬†

Autoriteit: hoe ziet het backlinkprofiel van jouw site eruit en hoe verhoog je de pagina- en domeinautoriteit? 

Technische SEO analyse: de techniek van je website wordt grondig gecheckt. 

Laadsnelheid mobiele: de snelheid van je website op mobiel is leading for ranking!

Interne links: gebroken (back)links zijn niet goed voor jouw posities in Google.

Doel website analyseren

Ik beoordeel de on-page SEO wat betreft content (kwaliteit van de tekst, afbeeldingen, de meta-informatie zoals de HTML title tags, plus het gebruik van interne links in de bodytekst), maar ook het backlinkprofiel en de techniek. 

Het doel van de SEO analyses is: het in kaart brengen van verbeterpunten van de website, die voor het scoren van hogere posities in de Google zoekresultaten belangrijk zijn. Tegelijkertijd zijn die punten óók belangrijk om jouw websitebezoekers een goede gebruikerservaring te bieden!

Daarna wordt de strategie gepresenteerd om de online zichtbaarheid te verbeteren en om meer relevante bezoekers aan te trekken. Onderdeel van de strategie is ook lokale zoekmachineoptimalisatie net als de off page optimalisatie, zoals linkbuilding. 

Lees ook: redenen die jou overtuigen van een SEO-audit!

SEO-analyse, SEO audit, SEO website check, SEO website audit, SEO site check up, Joque Communication
Cherlock 'Joque' gaat op zoek naar kansen die je website laat liggen

Resultaat van de SEO-analyse

Met het resultaat van technische SEO-analyse, kan jouw websitebouwer de nodige verbeteringen aan brengen en jouw online marketeer of tekstschrijver concreet met de inhoud aan het werk! Op de achtergrond kun je op mij blijven rekenen. Of je laat de zoekmachineoptimalisatie aan mij over. Aan jou de keuze. 

Meer over de SEO professional Limburg of bekijk meteen de tarieven van de SEO-abonnementen.

SEO-analyse: inclusief zoekwoordenonderzoek

De analyse omvat een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Uiteraard wil je dat je website goed gevonden wordt in Google: ook op andere woorden die relevant zijn voor je bedrijf. Maar heb jij er al een goed beeld van op welke zoekopdrachten je al gevonden wordt? Ik bekijk op welke zoekwoorden jouw website al scoort en ik onderzoek ook op welke zoekwoorden de website nog niet scoort in Google. 

Houd daarbij in het achterhoofd dat SEO een strategie is voor de lange termijn! Ga je met zoekmachineoptimalisatie aan de slag, dan kan het gemiddeld tot zes maanden duren totdat resultaten zichtbaar worden. 

Lees ook: wat is jouw winst als je SEO uitbesteedt? 

 

Als gecertificeerd SEO specialist Limburg help ik MKB-ondernemers in Limburg bij het optimaliseren van de vindbaarheid van website in zoekmachines. Ik werk voor bedrijven in Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard, Geleen,  Landgraaf, Brunssum, Roermond, Weert tot Horst, Venlo en álle andere Limburgse steden tot aan Eindhoven in Brabant!

Heb je vragen over de vindbaarheid van jouw website: boek dan een gratis 30 minuten gesprek!