SEO analyse: hierna ga je pas écht scoren in Google!

De SEO analyse is hét vertrekpunt voor een succesvol SEO traject

Deze analyse geeft antwoord op vragen als:

  1. Hoe gaat mijn website beter scoren op mijn belangrijkste zoekwoorden?
  2. Hoe krijg ik meer omzet via mijn website?
  3. Waarom wordt mijn website niet getoond in de lokale zoekresultaten?
  4. Hoe verleid ik bezoekers in de  zoekresultaten? 
  5. Waarom trekt mijn website niet de ideale klant aan?

Een SEO audit geeft antwoord op die vragen. De analyse traceert de zwakke punten van de site en maakt duidelijk op welk vlak (content, techniek of autoriteit) er verbetering nodig is om hoger te gaan scoren in de zoekresultaten! Bovendien is SEO is een onmisbaar onderdeel van online marketing. Is de on-page SEO niet in orde dan heeft dat een drukkend effect op het succes van andere online marketingactiviteiten. Voorkom teleurstelling en weggegooid geld en laat vooraf door een SEO specialist een grondige website audit uitvoeren!

De SEO analyse omvat een:

Psst...! Nu is het jouw tijd voor succes!
Vraag direct om een offerte voor een SEO analyse

Je e-mailgegevens worden niet met derden gedeeld en ga je niet met commerciële mails bestoken. That is a promiss.

SUCCESVOL AAN DE SLAG MET ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE?

De eerste stap is een SEO analyse!

Door middel van een diepgaande website SEO analyse en een grondige technische SEO analyse, worden eventuele problemen zichtbaar. Deze zorgen ervoor dat een website niet goed gevonden kan worden in zoekmachines. Hoe langer een website bestaat hoe meer problemen er gevonden kunnen worden. Daarna kun je een prestaties van de website laten monitoren via een SEO-abonnement. Deze monitort de site via analysetools als Google Analytics, Google Search Console en Ahrefs en worden de resultaten van de inspanningen in zoekmachine optimalisatie voor je zichtbaar. De data laten zien waar er nog verder geoptimaliseerd kan worden. Zo wordt een SEO traject alleen maar succesvoller!

Wat is het verschil tussen een gratis SEO check en een SEO analyse?

  • Met een gratis SEO quick scan of de uitgebreidere SEO scan++ krijg je een globaal beeld van de scoringskracht van jouw website in de zoekmachines zoals Google. Verbeterpunten en kansen worden in grote lijnen zichtbaar. Je krijgt een indruk van de potentie van jouw website om beter te ranken in zoekmachines. De SEO quick scan is kosteloos en vrijblijvend en de SEO scan++ kost € 175 excl. BTW.

  • SEO analyses gaan veel dieper en geven inzicht in de SEO prestaties van het domein én per webpagina. Geanalyseerd worden: techniek, content en autoriteit. Zo’n analyse (of SEO audit) is niet te vergelijken met een gratis SEO quick scan of de SEO scan++! Jouw website wordt grondig onderzocht en alle verbeterpunten worden exact  gespecificeerd. SEO specialisten voeren ook een technische SEO analyse uit. Na de audit weet je exact welk onderdeel je moet gaan optimaliseren én waarom.
    Het SEO onderzoek resulteert in een stappenplan. Zo’n website analyse vraagt om veel inzicht, kennis en kost tijd. Voor aanvang krijg je een offerte. 

Welke website-onderdelen worden onderzocht?

De rankings van jouw websitepagina’s op zoekwoorden die voor jouw bedrijf cruciaal zijn.

Zoekwoorden met potentie: welke kansrijke steekwoorden worden nog niet gebruikt?

Onderzoek van de online concurrentie geeft inzicht in hoe jij ze kunt verslaan.

Websiteteksten: adviezen om SEO teksten te (her)schrijven, zodat content beter gaat scoren.

Analyseren data van Google Search Console en Google Analytics

Title tags en meta descriptions: de title-tags en meta-omschrijvingen worden gecontroleerd. 

XML-sitemap: is deze goed gestructureerd en makkelijke te crawlen en indexeren door alle zoekmachines? 

De robots.txt: kunnen alle robots – zoals Google-bot – alle websitepagina’s goed crawlen? 

Autoriteit: hoe ziet het backlinkprofiel van jouw site eruit en hoe verhoog je de domeinautoriteit?
Technische SEO analyse: de techniek van je website wordt grondig gecheckt. 
Laadsnelheid mobiele versie: de snelheid van je website controleren op mobiel is leading for ranking!

Interne links: zijn er veel gebroken (back)links, dan is dat niet goed voor jouw posities in Google.

Stappenplan voor optimalisatie

Bij het controleren van een website voer ik zes volledige analyses uit. Ik beoordeel de on- page SEO qua content (kwaliteit van de tekst, afbeeldingen, headings en interne links). Natuurlijk is de technische kant van de site ook van belang net als domein- en pagina-autoriteit. Het doel van deze zes SEO analyses is: het in kaart brengen van verbeterpunten, die voor het scoren van hogere posities in Google belangrijk zijn maar ook om jouw potentiële klanten een betere gebruikerservaring te geven! Daarna wordt de strategie gepresenteerd om de online zichtbaarheid te verbeteren en om meer relevante bezoekers aan te trekken. Onderdeel van de strategie is ook lokale zoekmachineoptimalisatie.

Lees ook: redenen die jou overtuigen van een SEO-audit!

SEO analyse: inclusief zoekwoordenonderzoek

De analyse omvat een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Uiteraard wil je dat je website goed gevonden wordt in Google: ook op andere woorden die relevant zijn voor je bedrijf. Maar heb jij er al een goed beeld van op welke zoekopdrachten je al gevonden wordt? Ik bekijk op welke zoekwoorden jouw website al scoort en ik onderzoek ook op welke zoekwoorden de website nog niet scoort in Google. Ik koppel deze gegevens in één bestand aan elkaar, zodat je duidelijk ziet op welk trefwoord je al rankt, op welke positie en wat de potentie is van de zoekwoorden waarop nog niet wordt gerankt.

Houd daarbij in het achterhoofd dat SEO een strategie is voor de lange termijn! Ga je met zoekmachineoptimalisatie aan de slag dan kan het gemiddeld tot zes maanden duren totdat resultaten zichtbaar worden. 

Lees ook: wat is jouw winst als je SEO uitbesteedt? 

 

Als gecertificeerd SEO specialist help ik MKB-ondernemers in Limburg bij het optimaliseren van de vindbaarheid van website in zoekmachines. Bij een analyse beoordeel ik een website op elk van de hierboven genoemde onderdelen. 

Met het resultaat van technische SEO-analyse, kan jouw websitebouwer de nodige verbeteringen aan brengen en jouw online marketeer of tekstschrijver concreet met de inhoud aan het werk! Op de achtergrond kun je op mij blijven rekenen. Of je laat de zoekmachine optimalisatie aan mij over. Aan jou de keuze. 

Meer over de SEO professional Limburg of bekijk meteen de tarieven van de SEO-abonnementen.

Frank Lenaers
Frank LenaersDirecteur Nefratech EDM-Center
Lees verder
Joque Communication heeft onze nieuwe website gerealiseerd. Nu is deze volledig SEO-proof en merken wij al hogere rankings.
Angeline Mette
Angeline MetteGroenvisie Mette
Lees verder
Onlangs heeft Joke een gedetailleerde SEO-analyse uitgevoerd en gericht advies uitgebracht. Dit geeft zo'n inzicht! Nu weet ik exact wat ik moet gaan aanpakken om beter te gaan scoren in Google.
Bart en Nicole Zentjens
Bart en Nicole ZentjensLEVEL2 Traprenovatie
Lees verder
De SEO analyze gaf ons veel inzicht in de verbeterpunten van onze website. De analyse was direct een handig stappenplan om mee aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie.
Previous
Next
SEO-analyse, SEO audit, SEO website check, SEO website audit, SEO site check up, Joque Communication
Cherlock 'Joque' op zoek naar gemiste kansen

Wacht niet langer met het scoren van hogere posities in Google! Start NU...

Vraag om een offerte voor SEO analyse van jouw website. 

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.