91 / 100

SEO analyse: hiermee ga je pas écht scoren in Google!

De SEO analyse is hét vertrekpunt voor een succesvol SEO traject

Een SEO analyse of SEO audit geeft antwoord op vragen als:

  • Waarom komen er te weinig bezoekers op mijn website?
  • Waarom scoort mijn website slecht in de zoekresultaten?

Om dit te achterhalen moeten de gegevens verzameld en geanalyseerd worden, afkomstig uit onder andere Google Analytics en Google Search Console.

De SEO audit geldt als een nulmeting die exact laat zien hoe een website op SEO gebied ervoor staat. De analyse traceert de zwakke punten en maakt inzichtelijk op welke vlakken de website verbetering nodig heeft. Het doel is: zichtbaarder worden in zoekmachines. 

De SEO analyse omvat een:

Psst...! Nu is het jouw tijd voor succes!
Vraag direct om een offerte voor een SEO analyse

Je e-mailgegevens worden niet met derden gedeeld en ga je niet met commerci√ęle mails bestoken. That is a promiss.

SUCCESVOL AAN DE SLAG MET ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE?

Start met een SEO analyse!

Een SEO analyse is een nulmeting die aangeeft wat er aan de website verbeterd moet worden om met succes een SEO traject te starten. Door daarna¬†de data continue te volgen, via o.a. Google Analytics, Google Search console en andere SEO tools, worden de resultaten van de inspanningen in zoekmachineoptimalisatie zichtbaar. Na een aantal maanden weet je precies wat deze investeringen hebben opgeleverd. En… door maandelijks blijvend te optimaliseren zullen die resultaten alleen maar toenemen!

Wat is het verschil tussen een gratis SEO check en een SEO analyse of SEO audit?

  • Met een gratis SEO scan krijg je een globaal beeld van de prestaties in de zoekmachines zoals Google van jouw website. Enkele knelpunten worden in grote lijnen zichtbaar. De SEO-score geeft je een indruk van de SEO-gezondheid van jouw website. De scan is vrijblijvend.¬†
  • Een SEO audit gaat veel dieper: per onderdeel (techniek, content, autoriteit) wordt jouw website onderzocht en worden verbeterpunten gespecificeerd. Je weet vervolgens exact welk onderdeel je moet gaan aanpakken √©n hoe. Het SEO onderzoek vormt daarbij jouw stappenplan. Een SEO analyse (ook wel SEO audit genoemd) kost inzicht, kennis en tijd en is niet gratis. Voor aanvang krijg je een offerte.¬†

Een SEO analyse onderzoekt:

De rankings van jouw websitepagina’s op belangrijke zoekwoorden.

Zoekwoorden met potentie: een overzicht van steekwoorden met kansen en het zoekvolume.

Jouw online concurrentie en geeft inzicht in hoe jij ze kunt verslaan.

Websiteteksten: advies om de teksten op jouw website beter maken voor SEO.

SEO tips voor betere content: je krijgt praktische tips voor SEO-content.

Title tags en meta descriptions: de title-tags en meta-omschrijvingen worden gecontroleerd.

XML-sitemap: is deze goed gestructureerd en te lezen door alle zoekmachines? 

De robots.txt: kunnen alle robots – zoals Google-bot – alle websitepagina’s goed crawlen? 

Idee√ęn en inspiratie voor blogs: kansrijke ide√ęen uitgelicht voor goede blogs.

Technische SEO: de techniek van je website wordt grondig gecheckt. 

Laadsnelheid: de snelheid van je website is`een belangrijke ranking factor. 

Gebroken links: zijn er veel gebroken (back)links dan is dat niet goed voor jouw ranking posities.

De SEO website-check is jouw stappenplan voor optimalisatie

Het SEO onderzoek omvat zes volledige analyses op gebied van content, techniek en autoriteit. Het doel ervan is het volledig kaart brengen van de prestaties en verbeterpunten die voor SEO belangrijk zijn. Daarna wordt de strategie gepresenteerd om jouw online zichtbaarheid te verbeteren en om meer relevante bezoekers aan te trekken. Als je jouw website serieus wil gaan optimaliseren voor de zoekmachines, dan vormt deze uitgebreide analyse meteen jouw stappenplan! 

Lees ook: SEO-analyse uitvoeren: 7 redenen die jou overtuigen waarom een succesvol SEO-traject vooraf gaat aan een SEO-audit! 

Inclusief zoekwoordenonderzoek

Een SEO audit omvat ook een uitgebreid zoekwoordenonderzoek ook wel trefwoordenonderzoek genoemd. Ik bekijk op welke zoekwoorden jouw website al op scoort via Google Search Console. Aansluitend ga ik onderzoeken op welke zoekwoorden de website nog niet wordt getoond in Google. Hiervoor gebruik is Google Zoekwoordplanner en andere SEO-tools zoals Ahrefs, MOZ en SemRush. Ik koppel deze gegevens in één bestand aan elkaar, zodat je duidelijk ziet op welk trefwoord je al rankt, hoe hoog en wat de potentie is van de zoekwoorden waarop nog niet rankt. Google toont geen lange zoektermen van 4+ woorden; die onderzoek ik weer via een andere tool. Ook die gegevens worden aan het overzicht toegevoegd, mét zoekvolumes. Als jouw website in meerdere talen/landen is, dan onderzoek ik ook die trefwoorden in de relevante talen. 

 

Als gecertificeerd SEO specialist help ik MKB-ondernemers in Limburg als SEO specialist Limburg bij hun zoekmachineoptimalisatie. Bij een analyse beoordeel ik jouw website op elk van de links genoemde onderdelen. Je ontvangt aansluitend een uitgebreid rapport met concrete verbeterpunten. Dit is jouw optimalisatieplan. 

De analyse start met een diepgaand zoekwoordenonderzoek. Daarna bekijk ik hoe goed (of slecht) – door middel van een concurrentie-analyse –¬†de online concurrentie¬†het doet en wat van hen geleerd kan worden. Ik kijk ook naar PageRank¬†(het scorend vermogen van een webpagina)¬†en domeinautoriteit en hoe deze kunnen groeien. Het rapport biedt meteen handvaten voor technische verbeteringen van jouw website.

Met het verslag kan jouw websitebouwer, marketeer of tekstschrijver concreet aan het werk! Op de achtergrond kun je op mij blijven rekenen! Of je laat het zoekmachineoptimalisatieproces aan mij over (zie ook SEO uitbesteden of website teksten schrijven voor Google). Aan jou de keuze.

Frank Lenaers
Frank LenaersDirecteur Nefratech EDM-Center
Lees verder
Joque Communication heeft onze nieuwe website gerealiseerd. Nu is deze volledig SEO-proof en merken wij al hogere rankings.
Angeline Mette
Angeline MetteGroenvisie Mette
Lees verder
Onlangs heeft Joke een gedetailleerde SEO-analyse uitgevoerd en gericht advies uitgebracht. Dit geeft zo'n inzicht! Nu weet ik exact wat ik moet gaan aanpakken om beter te gaan scoren in Google.
Bart en Nicole Zentjens
Bart en Nicole ZentjensLEVEL2 Traprenovatie
Lees verder
De SEO analyse gaf ons veel inzicht in de verbeterpunten van onze website. De analyse was direct een handig stappenplan om mee aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie.
Previous
Next
SEO-analyse, SEO audit, SEO website check, SEO website audit, SEO site check up, Joque Communication

Wacht niet langer met het scoren van hogere posities in Google! Start NU...

Vraag om een offerte voor SEO-analyse van jouw website. 

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.