Lokale SEO: wordt heerser van de plaatselijke zoekresultaten!

Lokale SEO

Lokale SEO (of ‘local SEO’) is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie dat zich focust op het optimaliseren van een website voor – tja, het woord zegt het eigenlijk zelf al – lokale georiënteerde zoekopdrachten.

Door lokale SEO in te zetten ga je over de lokale zoekresultaten heersen. Google toont in de ‘local search results’ altijd een top 3. Staat jouw website in deze top 3, dan resulteert dat in gemiddeld 89% meer klikken! Dat is wat je wilt toch?

Feit: 78% van de mobiele gebruikers koopt offline.

Lokale SEO, local SEO, Joque Communication

Lokale SEO laat bedrijven groeien

Lokale SEO is een strategie die zich richt op het benadrukken van het bestaan van een lokaal gevestigd bedrijf zoals een winkel, horecabedrijf, loodgieter, advocatenkantoor, sportschool, garagebedrijf, hypotheekadviseur en ga zo maar door…

De content, de SEO paginaoptimalisatie en de linkbuilding staan in het teken van deze strategie. Het doel is dat Google overal signalen vandaan krijgt, die bevestigen dat jouw bedrijf een lokaal gevestigd en georiënteerd bedrijf is. Zo kom je uiteindelijk in die top-3 terecht van het ‘Google local pack’!

Zo belangrijk is lokale SEO!

Bron: Search Engine Today | SemRush

Lokale SEO: Google Bedrijfsprofiel al up-to-date?

Met Google Bedrijfsprofiel zijn telefoongidsen een ver verleden geworden. Daarom is het belangrijk om Google Bedrijfsprofiel goed bij te houden! Het is bovendien gemakkelijk om jouw bedrijf online te vermelden én het is gratis! Naast een telefoonnummer kun je hier meteen producten en/of diensten laten zien én er kan direct doorgeklikt worden naar de website.

Vermelding verbetert de zichtbaarheid in Google Maps wat betreft de lokale zoekresultaten. Krijg je veel reviews via Google Bedrijfsprofiel dan helpt dat  bijzonder goed om hogere posities te krijgen.

Als jouw bedrijf online staat vermeld, dan zien gebruikers in jouw omgeving die, zodra zij een zoekopdracht uitvoeren die daarmee verband houdt. 

Het allergrootste voordeel van lokale SEO is dat Google op mobiele telefoons meteen een ‘bel-mij-knop’ in de lokale zoekresultaten toont!

Wil jij de lokale heerser van de lokale SEO-resultaten in jouw branche worden? Maak dan direct een afspraak met de SEO specialist Limburg.

Wil jij de koning(in) van de plaatselijke zoekresultaten worden?

Maak dan direct een afspraak. Dan bespreken wij samen jouw wensen en verwachtingen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.

Wat is het verschil tussen SEO en lokale SEO?

Eigenlijk zit er tussen beide weinig verschil. Ook voor lokale SEO wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan, worden SEO teksten geschreven, vindt er on-page en off-page zoekmachineoptimalisatie plaats. Het verschil zit in de focus: die is gericht op de regio waar het bedrijf zich bevindt.

  • De content heeft een lokaal karakter zoals ‘pizzabezorger Roermond’ of ‘belastingconsultent Weert’ of ‘Stadsbrouwerij doneert gratis bier aan Schutterij Nederweert’.
  • De content richt zich op lokale zoekvragen: ‘Wat zijn de openingstijden Drogisterij Gaaper Roermond?’ of ‘waar vind ik een schildercursus in Midden-Limburg’.
  • In de content wordt verwezen naar lokale aanwezigheid zoals ‘Winkel X doet mee aan de zomerbraderie in Weert’ of ‘Bedrijf Y publiceert boek over geschiedenis Ospel’ of ‘Bouwbedrijf Z sponsort voetbalvereniging Nederweert’.

Is het bedrijf in meerdere plaatsen of regio´s gevestigd dan wordt de SEO-inspanningen ook hierop gericht. Houdt er rekening mee dat voor elke dienst/product + plaatsnaam een eigen webpagina met unieke, plaatselijke content geschreven en gepromoot moet worden voor optimaal resultaat. Joque Communication zet hiervoor SEO-tools in die uren aan werk besparen.

Tip: ik deel graag kennis. Daarom heb ik een SEO workshop ontwikkeld gericht op ZZP-ers (of kleinere bedrijven) die zelf hun website wat betreft content onderhouden of regelmatig blogs posten. Na deze workshop weet jij wat je minimaal moet doen om je websitepagina’s zichtbaar te krijgen in de zoekmachines.