Lokale SEO: wordt heerser van de plaatselijke zoekresultaten en in Google Maps!

Lokale SEO

Lokale SEO (of ‘local SEO’) is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie dat zich focust op het optimaliseren van een website voor – tja, het woord zegt het eigenlijk zelf al – lokale vindbaarheid.

Door lokale zoekmachine optimalisatie wordt jouw bedrijfs goed gevonden in de lokale zoekresultaten. Google toont in de ‘local search results’ altijd een top 3. Staat jouw website in deze top 3, dan resulteert dat in gemiddeld 89% meer klikken! Dat is wat je wilt toch?

Feit: 50% van de mensen met een mobiele telefoon voeren een lokale zoekvraag in!

Lokale SEO, local SEO, lokale SEO Limburg, lokale zoekmachine optimalisatie, lokale zoekmachineoptimalisatie Limburg, local search engine optimization, SEO specialist Limburg, lokale seo specialist Maastricht, lokale SEO specialist Heerlen, lokale SEO specialist Kerkrade, lokale SEO specialist Sittard, lokale SEO specialist Geleen, lokale SEO specialist Echt-Susteren, lokale SEO specialist Roermond, lokale SEO specialist Weert, lokale SEO specialist Venray, lokale SEO specialist Venlo, lokale SEO specialist Nieuw-Bergen, Joque Communication

Lokale SEO laat bedrijven groeien

Lokale SEO is een strategie die zich richt op het benadrukken van het bestaan van een lokaal gevestigd bedrijf zoals een winkel, horecabedrijf, loodgieter, advocatenkantoor, sportschool, garagebedrijf, hypotheekadviseur en ga zo maar door… Hierdoor wordt je website goed zichtbaar in de lokale organische zoekresultaten. 

Lokale zoekmachine optimalisatie heeft dus tot doel om hoog te scoren in de lokale resultaten. Google moet voldoende signalen krijgen die bevestigen dat jouw bedrijf een lokaal gevestigd en georiënteerd bedrijf is. Eén van die signalen is het noemen van lokale zoekwoorden. Daarnaast moet je website voldoen aan een lokale zoekintentie. Een ander signaal voor Google is deelname aan lokale evenementen. Zo kom je uiteindelijk in die top-3 terecht van het ‘Google local 3 pack’ en sta jij boven je lokale concurrenten in de organische zoekresultaten. 

Zo belangrijk is lokale SEO!

Bron: Search Engine Today | SemRush

Lokale SEO: Google Bedrijfsprofiel al up-to-date?

Het is voor lokale bedrijven belangrijk om hun Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren en die goed bij te houden! Het is gratis en uitermate gemakkelijk om jouw bedrijf online zichtbaar te maken. Potentiële klanten kunnen je direct bellen en je kunt als lokale ondernemer hier meteen producten en/of diensten laten zien. Mensen kunnen via de zoekresultaten makkelijk een offerte aanvragen én potentiële klanten kunnen meteen de website bezoeken.

Optimalisatie van het Google Bedrijfsprofiel verbetert ook de zichtbaarheid in Google Maps. Krijg je veel positieve reviews via jouw Google Bedrijfsprofiel dan helpen die om hogere posities te krijgen.

Als jouw bedrijf online staat vermeld, dan zien gebruikers in jouw omgeving die, zodra zij een zoekopdracht uitvoeren die daarmee verband houdt. 

Het allergrootste voordeel van lokale SEO is dat Google op mobiele telefoons meteen een ‘bel-mij-knop’ in de lokale zoekresultaten toont!

Wil jij de lokale heerser van de lokale SEO-resultaten in jouw branche worden? Maak dan direct een afspraak met de SEO specialist Limburg. SEO specialist Limburg werkt voor lokale ondernemers in onder meer Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard, Geleen, Echt, Weert, Roermond, Venlo en Venray. 

Wil jij de koning(in) van de plaatselijke zoekresultaten worden?

Maak dan direct een afspraak. Dan bespreken wij samen jouw wensen en verwachtingen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.

Wat is het verschil tussen SEO en lokale SEO?

Eigenlijk zit er tussen beide weinig verschil. Ook voor lokale SEO wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan, worden SEO teksten geschreven, vindt er on-page en off-page zoekmachineoptimalisatie plaats en is linkbuilding belangrijk. Het verschil zit in de focus: die is gericht op het maximaliseren van de lokale vindbaarheid in de regio en de plaats waar het bedrijf zich bevindt. 

  • De content heeft een lokaal karakter zoals ‘pizzabezorger Roermond’ of ‘belastingconsultent Weert’ of ‘Stadsbrouwerij doneert gratis bier aan Schutterij Nederweert’.
  • De content richt zich op ook op long tail zoekwoorden (zoekvragen): ‘Wat zijn de openingstijden Drogisterij Gaaper Roermond?’ of ‘waar vind ik een schildercursus in Midden-Limburg’.
  • In de content wordt verwezen naar lokale aanwezigheid zoals ‘Winkel X doet mee aan de zomerbraderie in Weert’ of ‘Bedrijf Y publiceert boek over geschiedenis Ospel’ of ‘Bouwbedrijf Z sponsort voetbalvereniging Nederweert’.

Is het bedrijf in meerdere plaatsen of regio´s gevestigd dan wordt de SEO-inspanningen ook hierop gericht. Houdt er rekening mee dat voor elke dienst/product + plaatsnaam een eigen webpagina met unieke, plaatselijke content geschreven en gepromoot moet worden voor optimaal resultaat. Joque Communication zet hiervoor SEO-tools in die uren aan werk besparen.

Tip: ik deel graag kennis. Daarom heb ik een SEO workshop ontwikkeld gericht op ZZP-ers (of kleinere bedrijven) die zelf hun website wat betreft content onderhouden of regelmatig blogs posten. Na deze workshop weet jij wat je moet doen om de lokale vindbaarheid van je websitepagina’s te vergroten in zoekmachines als Google. 

Gratis website content check, Joque Communication, SEO specialist Limburg