Lokale SEO: wordt heerser van de plaatselijke zoekresultaten en in Google Maps!

Lokale SEO

Lokale SEO (of ‘local SEO’) is een onderdeel van zoekmachine- optimalisatie dat zich focust op het optimaliseren van een website voor – tja, het woord zegt het eigenlijk zelf al – lokale vindbaarheid.

Google toont in de ‘local search results’ altijd een top 3. Staat jouw website in deze top 3? Dan resulteert dat in gemiddeld 89% meer klikken. Dat is wat je wilt toch?

Feit: 50% van de mensen met een mobiele telefoon voeren een lokale zoekvraag in!

Online_marketing_SEO_Content_marketing_Social_media_marketing_Joque_Communication

Lokale SEO laat bedrijven groeien

Lokale SEO is een strategie die zich richt op het vindbaar maken van een lokaal gevestigd bedrijf, zoals een winkel, horecabedrijf, loodgieter, advocatenkantoor, sportschool, garagebedrijf, hypotheekadviseur et cetera… 

Google moet voldoende signalen krijgen die bevestigen dat jouw bedrijf lokaal gevestigd is. Dat doe je onder andere door Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren en het benoemen van plaatsnamen op websitepagina’s. 

Zo kom je uiteindelijk in die top-3 terecht van het ‘Google local 3 pack’!

Zo belangrijk is lokale SEO!

Bron: Search Engine Today | SemRush

Klanten van Joque Communication, SEO specialist Limburg

Lokale SEO: Google Bedrijfsprofiel up-to-date?

Het is voor lokale bedrijven belangrijk om hun Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren en die goed bij te houden! Het is gratis en uitermate gemakkelijk om jouw bedrijf online zichtbaar te maken. 

Optimalisatie van het Google Bedrijfsprofiel verbetert ook de zichtbaarheid in Google Maps. Krijg je veel positieve reviews via jouw Google Bedrijfsprofiel dan helpen die om hogere posities te krijgen.

Het allergrootste voordeel van lokale SEO is dat Google op mobiele telefoons meteen een ‘bel-mij-knop’ in de lokale zoekresultaten toont!

Wil jij de lokale heerser van de lokale SEO-resultaten in jouw branche worden? Maak dan direct een afspraak met de SEO specialist Limburg

Wil jij de koning(in) van de plaatselijke zoekresultaten worden?

Maak dan direct een afspraak. Dan bespreken wij samen jouw wensen en verwachtingen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.

Wat is het verschil tussen SEO en lokale SEO?

Eigenlijk zit er tussen beide weinig verschil. Ook voor lokale SEO wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan, worden SEO-teksten geschreven, vindt er on-page zoekmachineoptimalisatie plaats, plus off-page door middel van linkbuilding. Het verschil zit in de focus: die is gericht op het maximaliseren van de lokale vindbaarheid in de regio en de plaats waar het bedrijf zich bevindt. 

  • De content heeft een lokaal karakter zoals ‘pizzabezorger Roermond’ of ‘belastingconsultent Weert’ of ‘stadsbrouwerij Weert’.
  • De content richt zich op ook op long tail zoekwoorden (zoekvragen): ‘Wat zijn de openingstijden Drogisterij De Gaaper Roermond?’ of ‘waar vind ik een schilderscursus in Midden-Limburg’.
  • In de content wordt verwezen naar lokale aanwezigheid zoals ‘Winkel X doet mee aan de zomerbraderie in Kerkrade’ of ‘Bedrijf Y publiceert boek over geschiedenis Heerlen’ of ‘Bouwbedrijf Z sponsort voetbalvereniging Sittard’.

Tip: ik deel graag kennis. Daarom heb ik een SEO-workshop ontwikkeld gericht op ZZP-ers (of kleinere bedrijven) die zelf hun website wat betreft content onderhouden of regelmatig blogs posten. Na deze workshop weet jij wat je moet doen om de lokale vindbaarheid van je websitepagina’s te vergroten in zoekmachines als Google. 

Ik werk voor bedrijven in MaastrichtHeerlenKerkrade, Sittard, Landgraaf
GeleenLandgraafBrunssumRoermondWeert tot HorstVenlo en álle andere Limburgse steden tot aan Eindhoven in Brabant! 

Lees ook meer over: contentmarketing.