Lokale SEO: heers over lokale zoekresultaten!

Lokale SEO is noodzaak voor lokaal opererende bedrijven

Lokale SEO (of ‘local SEO’) is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie dat zich focust op het optimaliseren van een website voor – tja, het woord zegt het eigenlijk zelf al – lokale vindbaarheid.

Google toont in de ‘local search results’ altijd een top 3. Staat jouw website in deze top 3 en op Google Maps? Dan resulteert dat in gemiddeld 89% meer klikken. Dat is wat je wilt toch?

Feit: 50% van de mensen met een mobiele telefoon voeren een lokale zoekvraag in!

Online_marketing_SEO_Content_marketing_Social_media_marketing_Joque_Communication

Lokale SEO laat bedrijven groeien

Lokale SEO is een strategie die zich richt op het vindbaar maken van een lokaal gevestigd bedrijf, zoals een winkel, horecabedrijf, loodgieter, advocatenkantoor, sportschool, garagebedrijf, hypotheekadviseur et cetera… 

Google moet voldoende signalen krijgen die bevestigen dat jouw bedrijf lokaal gevestigd is. Dat doe je onder andere door Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren en het benoemen van plaatsnamen op websitepagina’s. 

Zo kom je uiteindelijk in die top-3 terecht van het ‘Google local 3-pack’!

Zo belangrijk is 'local SEO'!

Bron: Search Engine Today | SemRush

Klanten van Joque Communication, SEO specialist Limburg

Is jouw Google Bedrijfsprofiel wel up-to-date?

Het is voor lokale bedrijven belangrijk om hun Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren en die goed bij te houden! Het is gratis en uitermate gemakkelijk om jouw bedrijf online zichtbaar te maken. 

Optimalisatie van het Google Bedrijfsprofiel verbetert ook de zichtbaarheid in Google Maps. Krijg je veel positieve reviews via jouw Google Bedrijfsprofiel dan helpen die om hogere posities te krijgen.

Het allergrootste voordeel van lokale SEO is dat Google op mobiele telefoons meteen een ‘bel-mij-knop’ in de lokale zoekresultaten toont!

Wil jij de lokale heerser van de lokale SEO-resultaten in jouw branche worden? Maak dan direct een afspraak met de SEO-specialist Limburg

Ga jij ook over de lokale zoekresultaten regeren?

Wil je weten wat ik voor joúw bedrijf kan doen?

Maak snel een afspraak. Dan bespreken wij samen jouw wensen en verwachtingen.

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.

Verschil tussen SEO en lokale SEO

Eigenlijk zit er tussen beide weinig verschil. Ook voor lokale SEO wordt er een zoekwoordenonderzoek gedaan, worden SEO-teksten geschreven, vindt er on-page SEO plaats, plus off-page SEO door middel van linkbuilding. Het verschil zit in de focus: die is gericht op het maximaliseren van de lokale vindbaarheid in de regio en de plaats waar het bedrijf zich bevindt. 

  • De content heeft een lokaal karakter zoals ‘pizzabezorger Roermond’ of ‘belastingconsultent Weert’ of ‘stadsbrouwerij Weert’.
  • De content richt zich op ook op long tail zoekwoorden (zoekvragen): ‘Wat zijn de openingstijden Drogisterij De Gaaper Roermond?’ of ‘waar vind ik een schilderscursus in Midden-Limburg’.
  • In de content wordt verwezen naar lokale aanwezigheid zoals ‘Winkel X doet mee aan de zomerbraderie in Kerkrade’ of ‘Bedrijf Y publiceert boek over geschiedenis Heerlen’ of ‘Bouwbedrijf Z sponsort voetbalvereniging Sittard’.

Ik ben een SEO-specialist voor bedrijven in Limburg

Ik werk voor bedrijven in MaastrichtHeerlenKerkrade, Sittard, Landgraaf
GeleenLandgraafBrunssumRoermondWeert tot HorstVenlo en álle andere Limburgse steden tot aan Eindhoven in Brabant!