Contentmarketing: dubbel scoren met content!

Wat is jouw doel met contentmarketing?

Contentmarketing is een marketingstrategie waarbij je inzet op kwalitatieve, informerende content waarmee je jouw doelgroep op elk moment in diens klantreis aanspreekt en informeert!

Contentmarketing, content marketing, Joque Communication Limburg

Contentstrategie: creëert duurzame klantrelaties

Contentcreatie: klanten verleiden tot conversie en/of delen

Contentmarketing; doelgericht aan de slag!

Contentkalender: houd overzicht

Contentmarketing is een manier van denken

Contentmarketing is geen apart instrument maar een denkwijze. Via contentmarketing werf en bind je klanten door het delen van relevante informatie en het is een doordachte mix van online en offline middelen. Je komt hierdoor in contact met je doelgroep zonder opdringerig te zijn, want jouw prospect of klant bepaalt waar en wanneer die het wil zien.

De content die Joque Communication realiseert is gebaseerd op het SEE-THINK-DO-CARE-model van Google en Google’s H.E.E.A.T. (Helpful, Expertise, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness): beide zijn de basis van een succesvolle contentstrategie. 

Scoor dubbele winst met content

Door contentmarketing strategisch in te zetten scoor je dubbel.
Enerzijds werk je aan duurzame klantrelaties en dus aan je winstgroei. Anderzijds biedt kwalitatieve content jou alle kansen om backlinks te verdienen. Het aantal kwalitatieve backlinks dat naar jouw webpagina’s verwijst, is een belangrijke ranking factor! 

Wil je weten wat ik voor joúw bedrijf kan doen?

Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en ik luister graag naar jouw ambities!

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor.

Wat en wie wil je bereiken met content?

Wil je naamsbekendheid opbouwen voor jouw merk? Gaat het om nieuwe leads? Of wil je als expert erkend worden in de markt? Jouw bedrijfs-DNA, de vragen en behoeften van je doelgroep én jouw doelstelling, vormen samen de basis voor de contentstrategie. 

In de strategie staat jouw ideale klant en diens behoefte centraal. Er wordt gekeken naar hoe jouw doelgroep online zoekt en er wordt een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Deze zoekwoorden vormen de basis van de content. 

Buyers persona

De content moet bij de taal die jouw klanten gebruiken én bij hun voorkeurskanaal passen. Samen stellen we buyers persona’s samen en bepalen we de contentpijlers. Dit zijn inhoudelijke thema’s binnen een merkverhaal die aansluiten bij jouw aanbod. Deze pijlers vormen samen de basis van de contentcreatie.

Contentcreatie

Zodra de strategie is bepaald volgt contentcreatie: het schrijven van teksten die scoren in Google. De content heeft als doel om de klant mee te dienen op diens klantreis van bewustwording naar inspireren, actie nemen en binding creëren.   

Content anno nu moet passen bij SpamBrain, Rankbrain, BERT en AI. Het moet de lezer in de eerste seconden antwoord geven op de vraag ‘What’s in it for ME? én lekker lezen.’

Dubbele winst met content

Backlinks moeten volgens Google op een natuurlijke manier ontstaan. Google’s algoritme herkent dit. Door waardevolle, kwalitatieve content aan te bieden zet je dit ‘linkbuilding’ in werking. Is de content informatief, verrassend en voegt deze waarde voor de lezer toe? Dan delen lezers het vanuit eigen intentie. En dat is de dubbele winst: gezien worden én backlinks verdienen, waardoor je website stijgt in de ranking!

Het ‘weggeven’ van een deel van je vakkennis in de vorm van columns, blogs en zelfs podcasts zijn vormen van contentmarketing. Door het delen van kennis en tips laat je zien dat jij de expert bent op dat gebied!

Vormen van content

Joque communication realiseert de volgende contentvormen:

 • Teksten (copywriting) / SEO-websiteteksten 
 • Social media content
 • Digitale nieuwsbrieven & mailings (Mailchimp)
 • White papers, blogs, artikelen, columns, etc.
 • Design *
 • Fotografie *
 • Video *
 • Illustraties / cartoons *

(*) I.s.m. partners.

Contentmarketing; veelgestelde vragen

 • Waarom is contentmarketing belangrijk
 • Hoe meet je contentmarketing?
 • Wat is een buyers persona?

Heb je een specifieke vraag?

Wie is die contentmarketeer?