SEO analyse: is jouw website klaar om échte resultaten te scoren?

Hoger in Google? Begin met een SEO quick scan

Met een quick scan krijg je een globaal beeld van de huidige situatie van jouw website. De scan brengt eventuele cruciale verbeterpunten direct aan het licht op het gebied van on-page optimalisatie zoals bijvoorbeeld missende meta-omschrijvingen en HTML-titels. De scan laat ook zien hoe goed de website op belangrijke zoekwoorden scoort en wat jouw domeinautoriteit is. Je ontvangt deze scan binnen enkele dagen per mail. Hierdoor krijg je inzicht met welk onderdeel van de website je aan de slag moet. Niet alleen om hoger in Google te scoren maar vooral om jouw ondernemersdoelen te bereiken! 

De quick scan checkt:

Gratis quick scan aanvragen

Op welk(e) zoekwoord(en) wil je (beter) gevonden worden?

Je e-mailgegevens worden niet met derden gedeeld. Na een week neem ik contact met je op om te informeren of je extra toelichting nodig hebt. 

SEO analyse: een diepgaand onderzoek naar groeikansen.

Wat is het verschil tussen een quick scan en een SEO analyse?

  • Met een quick scan krijg je een globaal beeld van de ‘zoekmachine-conditie’ van jouw website. Enkele belangrijke knelpunten worden in grote lijnen zichtbaar. 
  • Een analyse gaat veel dieper: per onderdeel (techniek, content, autoriteit) wordt jouw website beoordeeld en worden verbeterpunten gespecificeerd. Je weet dus direct wat je moet gaan aanpakken én hoe.

De SEO-analyse is jouw stappenplan voor optimalisatie

Het onderzoek omvat zes stappen. Als je jouw website serieus wil gaan optimaliseren voor de zoekmachines, dan is deze uitgebreide analyse meteen jouw stappenplan.

De website wordt geanalyseerd op de volgende punten:

  1. Zoekwoord analyse
  2. Concurrentie analyse
  3. Website-architectuur; domein- en pagina-analyse
  4. Technisch ontwerp
  5. Content analyse
  6. Backlink analyse

Als gecertificeerd Search Engine Optimizer beoordeel ik jouw website op elk van de hiernaast genoemde onderdelen. Je ontvangt aansluitend een uitgebreid rapport met concrete verbeterpunten. Dit is jouw optimalisatieplan. 

De analyse start met een diepgaand zoekwoordenonderzoek. Daarna bekijk ik hoe goed (of slecht) de online concurrentie het doet en wat van hen geleerd kan worden. Ik kijk ook naar PageRank (het scorend vermogen van een webpagina) en hoe deze kan groeien. Het rapport biedt meteen handvaten voor technische verbeteringen van jouw website.

Met het verslag kan jouw websitebouwer, marketeer of tekstschrijver concreet aan het werk! Op de achtergrond kun je op mij blijven rekenen! Of je laat het zoekmachineoptimalisatieproces aan mij over (zie ook SEO uitbesteden). Aan jou de keuze.

SEO analyse SEO teksten SEO audits Joquecommunication.nl

Start DIRECT met het scoren van hogere posities in Google.

Vraag om een offerte voor diepgaande analyse van jouw website. 

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor. 

SEO uitbesteden

Wil je na de audit de optimalisatie uitbesteden, dan doet Joque Communication dat graag voor je. Mijn certificering door SEOguru Amsterdam garandeert dat er gewerkt wordt volgens Google-richtlijnen. Naast het optimaliseren voor zoekmachines ga ik ook aan de slag met conversieoptimalisatie (CRO). Want wat heb je aan bezoekers op je website als deze niet de actie uitvoeren die jij van hen verwacht? De content (tekst, design, foto’s, film) moet aansluiten bij de zoekvraag.

De volledige pagina (design, tekst, afbeeldingen) moet de bezoeker duidelijk maken wélke actie er van hem/haar wordt verwacht: iets kopen of downloaden, inschrijven voor de nieuwsbrief… Niet elke bezoeker gaat direct tot actie over. Dat hangt af van de fase waarin deze zit: is men zich aan het oriënteren of is de beslissing min of meer genomen en is men aan het vergelijken? Daarom moet content aansluiten bij de fasen van de klantreis die Google omschrijft als SEE – THINK – DO – CARE fasen. Deze fasen worden verwerkt in een marketing funnel.

 

Door structureel met SEO bezig te zijn benut je alle kansen!

Het optimalisatieproces gebeurt on page en off page. On-page optimalisatie is onder andere het toepassen van zoekwoorden op strategische plaatsen in de website en content. Off page optimalisatie heeft te maken met techniek en het verhogen van de websiteautoriteit door middel van linkbuilding. Door linkbuilding ga je backlinks ‘verdienen’. Het aantal backlinks verhoogt de PageRank van webpagina’s. Hoe hoger de PageRank, hoe hoger jouw pagina scoort in Google. Door middel van contentmarketing werk je aan linkbuilding. 

Conversieverhoging

Het optimaliseren op zoekwoorden is een begin. Conversieoptimalisatie is in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met zoekmachineoptimalisatie. Dus zorg ik er ook voor dat jouw website opvalt in de zoekresultaten door middel van structured data markups (SERP-features) en de gebruiker wordt verleid tot een klik.

Als een gebruiker dan de webpagina bezoekt, moet deze wel aansluiten bij de belofte in de Google-resultaten. Hierdoor stijgt de kans op conversie. Als de bezoeker namelijk wordt teleurgesteld, mis je die kans en klikt de bezoeker direct weer terug naar de zoekresultaten. Dat is slecht voor het bounce percentage. En laat die nu nét een van de ranking factoren zijn. Dus: hoe lager het bounce percentage, hoe beter dat is voor conversiekansen én het scorend vermogen!

Benut elke groeikans en besteedt SEO uit!

Jouw gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen: nergens anders voor. Beloofd.

Abonnement: maandelijkse check van resultaten en prestaties onder de motorkap

De SEO dienstverlening kan uitgebreid worden met maandelijkse monitoring op resultaat. Elke maand krijg je een overzicht van de resultaten van de zoekwoorden in de rankings. Doen ze het goed: prima! Doen ze het minder goed, dan gaan we verder optimaliseren. Ook vindt er maandelijks een technische monitoring plaats van o.a. laadsnelheid, crawlability en indexatie, gebroken interne links en verloren c.q. gewonnen backlinks. Hiervoor bied ik een abonnement aan, waardoor jij zeker weet dat de website op resultaat en onder de motorkap wordt gecheckt en verdiende posities worden behouden c.q. verbeterd. Interesse? Informeer dan vrijblijvend.